Aktuality 2016

Osecký půlmaraton 2016 – první letošní bedna

ikona_opulmar16 Jeden z posledních zimních běžeckých závodů, kterého jsem se zúčastnil, byl můj oblíbený Osecký půlmaraton. Na závod jsem se velice těšil, čemuž odpovídala i má zodpovědná přípra. Ráno bylo trochu chladněji a větrno, ale na běh docela  ideální. Kolem 10. hod jsme se potkali všichni na prezentaci v hospodě U splavu, kde byla registrace. Zapro team skoro v plné sestavě – já, Benji, Mira (samozřejmě na kole), Pivčour, nevyléčený Zdeňa Dohnal, Michal a Alča Losertová. Ještě měl přijet Pavel Novák, ale měl nějakou rýmečku a nebyl fit.
Na start se postavilo 115 běžců a běžkyň. Před samotným výstřelem ještě nezbytná oddílová fotografie focená naším oddílovým kolegou Pecou, nyní na otcovsko-stavební dovolené. Ještě vyčůrat, někdo káknout a jdeme na to.
Můj plán je zlepšit čas z minulého roku 1:40, jen to musím v hlavě trochu srovnat a nevypálit jak minulý týden na desítku  4min/km. a pak umřít. Tak se radši chytnu Aldamana, který chce běžet cca 4:30/km. Již za Lipníkem už pomalu nevidím naše oddílové dresy, jen Jirku Pivce, který to taky rozběhl opatrněji, ale pak opět nasadil a já ho v druhém okruhu už  neviděl. Necelý okruh jsem běžel s Aldamanem a s Kristinou Obručovou a ještě dvěma holkama. Běželo se dobře, po přeběhu Bečvy příjemně foukalo do zad a bylo až horko. Jednu chvíli jsem si myslel, že jsem nasedl do rychlého vlaku, ale brzy jsem se v něm pěkně zabydlel. A už tu byla otočka a proti větru zpět do cíle prvního kola. Tam na běžce čekalo občerstvení, které jsme s Aldamanem proběhli bez zastavení. Na co taky, nebudem se přece zdržovat, copak nevydržíme pár km bez občerstvení? Trénuji na to v neděli na cyklistických trénincích bez pití ;-). V druhém okruhu jsem v dáli viděl od nás jen našeho principála Zdeňu Dohnala, který se trápil s bolavým kotníkem a nedoléčenou chřipkou. Zezadu jsem si hlídal Michala Dvorského, ale spíše ztrácel, než aby mě stahoval. Body jsou body :-). U splavu na protější straně  Aldaman dostal menší krizi, nešel to naše stejné tempo, které mě max. vyhovovalo a já se od něj trochu vzdálil. U otočky už to bylo hop nebo trop a každej to proti větru z posledních sil mrskal do vytouženého cile u splavu. Poslední kilometr už pěkně bolel. A je tu cíl. Stopky se zastavily v čase 1:36:05. Takže zlepšení o 4 min. oproti 2015. Ale i tak pořád 10 minut za osobákem. Nakonec to bylo 46. místo a 3. místo v kategorii. Celkově jsem po delší době spokojen a momentálně je to mé maximum. Asfalt, rovina a stabilní tempo mně sedí, oproti třeba Rohálovské.
Z našich členů se nejlépe umístil Benji celkově na krásném 14. místě v čase 1:25:06, za ním doběhl Mira Pazdera 17. celkově v čase 1:26:06, pak Jirka Pivec 32. celkově v čase 1:30:32 a Zdeňa Dohnal čas 1:34:05. Za mnou doběhl Michal Dvorský celkově 59. a čas 1:40:24 a pak naše Alča v čase 1:43:37. Na závěr nesměla chybět výborná klobása od paní Kopečné, Zapro team byl opět vidět, takže se akce vydařila. Oddílová účast byla početná i na trati půlmaratonu takže vidět, že si kolegové a kolegyně dávají pěkně do těla a plně trénují. Na závěr pro doplnění, závod vyhrál Jiří Matoušek čas 1:12:38 a nejrychlejší žena byla Lucie Johníková s časem 1:33:12.
Já teď na chvíli pověsím závodnické tretry na hřebík a budu se závodně věnovat jen kolu. Chřibská, Rohálovská, Šela  a Mamut. Kompletní výsledky najdete tady

{gallery}oseckypulmaraton2016{/gallery}

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Mohlo by Vás také zajímat
Close
Back to top button