Aktuality 2018

Větrný Bratislavský maraton

Po loňské premiéře jsem věděl co mě čeká a byl jsem na závod po všech stránkách dobře připraven. Příprava spočívala nejen v tréninku, ale i co se týká materiálu. Od Best4run jsem si pořídil parádní běžecké papučky Asics Tartherzeal 6, které jsem měl vyzkoušené na dvou kratších závodech. Musím říct, že lepší boty jsem na nohách ještě neměl a mají velký podíl na mých letošních výsledcích.
Po poctivé zimní přípravě jsme se v neděli se Sisi a šoférkou Svatuškou vydali směr Bratislava. Na dálnici jsme se potkali s Mirou a za nedlouho nás dojel Radan, který vezl ještě Alču a půlmaratonce Víťu. Na místo jsme dorazili v 8 hodin a po rychlé registraci jsme se začali připravovat na start. Po lehkém rozklusání jsme zamířili na start. Do koridoru jsme se dostali asi 3 minuty před startem, pozdravili jsme se s dalšími Přerováky Dožou a Peťou Kučerou a v tom zazněl startovní výstřel. Závod jsem rozběhl až příliš rychle a na prvním kilometru mi hodinky pípli 3:40 a já se musel začít krotit a nutit se k pomalejšímu běhu. Bohužel se startovní pole hodně roztrhalo a já začal pociťovat docela silný vítr. Další kilometry rychle ubíhaly. Tempo jsem stále udržoval na hodnotě 3:50 a půlmaraton zvládnul za 1:22:07. V druhém kole začal sílit vítr a udržovat tempo bylo čím dál těžší. Na třicátém kilometru se mi začala zvedat tepovka a já musel začít zpomalovat. Snažil jsem se držet tempo pod 4minuty. Nohy držely až do 41.kilometru a při závěrečném náběhu na most už mě nezastavily ani silné křeče do zadních stehen. S výsledným časem 2:47:19 jsem sice spokojen, ale myslím, že prostor pro jeho vylepšení ještě ve mě je a určitě se o to pokusím.
Jsem velice rád, že Mira závod dokončil pod 3 hodiny a tím si splnil svůj cíl. Radan a Alča se s maratonem taky pěkně poprali a Víťa na poloviční trati také vylepšil osobáček.
Díky patří sponzorům ze Zapro a Best4run, CEP a Xenofit. Všem oddílovým parťákům, kteří mě popohání k lepším výkonům. Mým holkám, které to se mnou vydržely.

Kompletní výsledky a odkazy na fotky jsou zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Back to top button