Aktuality 2017

Holešovman – Vítej zlatý hattricku

Na tento víkend jsme si opět vyhlásili již po několikáté s Vaškem Klakurkou, Dejvem a zubařem z Brna mistrovství světa. Závod proběhl v terénním triatlonu v Holešově, kterého se rád zúčastňuji, jelikož po plavání 500 m je zde docela náročné a poctivé kolo a nastoupáte 800 m na 26 km. Je to něco jiného než po plavání jet v balíku. Běh zde taky nepatří mezi nejlehčí.              
Na start se postavilo 132 závodníků a 18 štafet. Již od prvních metrů v bazéně si udržuji vražedné tempo a na závěr se ještě snažím zrychlit. Plavu dobře,  plavu rád. Z vody vybíhám úplně čerstvej a hurá na bajk. Jede se dobře a začínám pomalu předjíždět závodníky startující přede mnou. Na kole si opravdu šmakuju. Tepovka netepovka, jen tak na pohodu. Rychle vyjet Hadovnu a pak sem tam profrčet rychle nějakou tu hlubokou kaluž a hurá sjezdem dolů. Není čas vybírat stopu. Úkol zněl jasně. Co nejrychleji dolů do cíle. Kolo tak nějak rychle uteklo a hurá do maratonek a vybíhám na 6km běh.  Před  prvním  výběhem dobíhám kamaráda Dejva, takže běžíme spolu. Ve druhém stoupání oba přecházíme do chůze, tak to nějak spolu vyšmatláme a pak jen seběh a brod, kde se Dejvovi trhnu. Blížím se do cíle, je mně dobře, sil mám na rozdávání a tepovka dělá tap – tap.  Při doběhu do cíle se mě kamarád zubař ptal, jestli jsem si na trati čistil zuby, že mám pastu u huby.  
Na startu byl kromě kolegů z AD teamu zastoupen náš klub i našim leaderem Benjim – Marek Beňa a novým bajkerem Víťou Kožuchem, kteří nenechali nic náhodě a v týdnu si byli trať projet. Díky výborné spolupráci pořadatelů s Pavlem Žákem máme on-line výsledky ihned v cíli. Čekám ještě na jednoho borce, který by mě mohl ohrozit. Po jeho doběhu je jasné, že to opět  A JIŽ PO TŘETÍ  ZA SEBOU klapne na první místo v mé kategorii, ale letos vítězím těsně. S časem 1:51:26 to bylo o pouhých 24s, což stačilo na celkové 29. místo.
Benji  jako správný leader opět  nezaostal za svou konkurencí a ukázal svou sílu. V čase 1:41:35 získává 2. místo v kategorii M40 a celkově to hodilo 8. místo. Víťa Kožuch doběhl do cíle v čase 2:14:34 na 92. místě, čímž prokázal svou bojovnost s ohledem hlavně na to, že na MTB kole zatím sbírá své prvé zkušenosti.
Celkově vyhrál Pavel Žák z Bike triatlon Morkovice v čase 1:30:17.
Co na závěr. Co na tom, že mě opět letos jako vždy porazil tréninkový kolega a kamarád Vašek Klakurka. V Holešově na bazéně výborná atmosféra, krásné slunečné počasí, spousty známých a hlavně dobrý pocit z dobře vykonané práce. Kompletní výsledky a odkazy na fotky jsou zde
  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Back to top button