Aktuality 2014

Baseman 2014 – nečekaně příjemné odpoledne :-)

ikona_baseman14Ve středu 11.6.2013 proběhl již 14. ročník triatlonu  Baseman, který byl zcela vyjímečný. Téměř 5x se zvětšil počet účastníků na neuvěřitelných 56. Poprvé v historii byly Poděbrady u Olomouce plné návštěvníků a ne jen rybářů, které jsme vždy museli přesvědčovat, že jezera jsou pro všechny. Poprvé v historii museli účastníci s auty platit parkovné místnímu podnikateli, který s předstihem a díky krásnému počasí, začal provozovat svou živnost.
Poprvé nebyla tráva v místě přírodního depa posečená, takže dosahovala téměř 1 metru – aspoň se o ni dala opírat kola, která byla samozřejmě po celou dobu střežena.
Sešli se zde sportovci, pro které byl Baseman prvním triatlonem v životě, triatlonoví hobíci využívajíc možnosti změřit si své síly s konkurencí, ale i zástupci věhlasných týmů. Nelze začít jinde než u TRILIFE Zlín v čele s Petrem Vabrouškem a Radkem Bursou. Krušnoman Team vyslal legendu triatlonu Jardu Hýzla. Skupinu Zapro AD Teamu nejlépe reprezentoval Petr Dohnal. Jméno Labe Tri Clubu zase úspěšně hájil Robert Fojt, stálý účastník. Nejpočetnější zastoupení měl pak TRISK Olomouc v čele s Rudou Hansgutem a Mirkem Kachyňou. Za 3ATHLON Team Uničov zde závodil jeden z nejlepších současných triatletů ČR v kategorii nad 50 let Ivo Krejčí a DUKO Rýmařov vyslal Vlasťu Kokeše, který výrazně zasáhl do pořadí. Své zastoupení zde samozřejmě měla SK Vyhlídka Šternberk, Cycloracing, TTC Olomouc atd., ale i Skokani Olomouc, kde to vlastně všechno začalo.

V krásném areálu Poděbrad u Olomouce se při 32°C po 600m plavání vydali muži na 36 km bezhákové časovky na Tři Dvory u Litovle. Běh pak probíhal na cyklostezce z Poděbrad do Horky nad Moravou ve 2 kolech (5,6km). Ženy absolvovaly kratší trať (300 m–25k–2,8 km).
Bezproblémový průběh zajistila trojice časoměřičů – Tomáš Krampla, Jana Minaříková a Lucka Barabášová.O bezpečnost závodníků se pak postarali Petr Slížek, Honza Barabáš, Jana Krejčí, Kamila a Robert Minaříkovi, kterým patří asi ten největší dík, protože to neměli vůbec jednoduché.

Kategorii ŽENY vyhrála Vavrušková Ilona (BTFLY) v čase 1:09:14

Vyhlašování kategorie MUŽI, kterou vyhrál již zmiňovaný Petr Vabroušek (TRILIFE Zlín) v čase 1:25:05 se nečekaně zvrtlo na Soutěž o nejhezčího triatleta, ale to už bez komentáře

              
Výsledky zde

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Mohlo by Vás také zajímat
Close
Back to top button